عباس صادقی مدیرعامل مرکز مدیریت بهره وری ایران:
شاخص های بهره وری صنایع غذایی در مقایسه با اهداف تعیین شده نمره قبولی نگرفت
صنایع غذایی یکی از مهمترین بخش های صنعت کشورهاست که ارتباط تنگاتنگی با امنیت غذایی افراد جامعه دارد. افزایش جمعیت به همراه گسترش شهرنشینی و افزایش سطح درآمد سرانه، نیاز به غذاهای فرآیندی را روز به روز افزایش داده است. از جمله مهمترین فرصت های کشور در این بخش می توان به وجود بیش از 10 هزار واحد تولیدی و صنایع تبدیلی موادغذایی در کشور اشاره کرد. سهم حدود 2 درصدی صنایع غذایی کشور از تولید ناخالص داخلی و سهم 7 درصدی از ارزش افزوده بخش صنعت، 15 درصد از ارزش افزوده بخش کشاورزی و 20 درصد ازصادرات محصول های کشاورزی بیانگر اندازه و اثرگذاری بخش صنایع غذایی در اقتصاد کشور است.از سوی دیگر اهمیت بخش صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی به عنوان حلقه واسطه اقتصاد مبتنی بر کشاورزی و اقتصاد مدرن و صنعتی به دلیل تغییرات در تجارت بین الملل و جایگاه غالب موادغذایی فرآیندی در واردات و صادرات کشورهای در حال توسعه به همراه رشد جمعیت و گسترش شهر نشینی در این کشورها روز به روز در حال افزایش است. ازنگاه تجاری، تجارت مواد غذایی فرآیندی حاکی از افزایش اهمیت مواد غذایی فرآیندی در مقابل مواد خام کشاورزی وتوسعه عمودی بخش کشاورزی است و در واقع این یکی از دلایل کلیدی گستردگی صنایع فرآوری مواد غذایی در سطح جهان و سهم پایین تجارت این محصولات از کل فروش آنها است.مرکز مدیریت بهره وری ایران با راه اندازی سامانه ملی اندازه گیری شاخص های بهره وری ایران در حال حاضر تنها پایگاه داده در سطح کشور است که اطلاعات اقتصادی و بهره وری بیش از 5000 بنگاه اقتصادی در 52 رشته فعالیت در اختیار دارد.با توجه به این توانمندی،کارنامه تغییرات رشد شاخص های بهره وری این صنعت در مقایسه با اهداف ذکر شده برنامه پنجم توسعه و همچنین مقایسه مقدار سال 93 شاخص های بهره وری صنعت غذا با میانگین کل صنایع کشور تهیه شده است که حاصل اندازه گیری شاخص های مالی،بهره وری و اقتصادی 127 بنگاه اقتصادی در این صنعت می باشد.